Blogg

Fargetrender for 2021

FARGETRENDER 2021

Fargene vi omringer oss med kan gjøre mye med humøret vårt. Det er en grunn til at for eksempel mange velger blått for soverommet. Her kommer en oppsummering av fargetrendene for 2021, og hvordan du kan bruke de ulike fargene i ditt hjem.

Vi påvirkes av farger

Farger har blitt forsket på i mange år, og det er helt tydelig at farger skaper en stemning både i rom, men også i følelsesspekteret vårt. Derfor kan det være kjekt å vite litt om fargene og hvordan de påvirker oss, før vi går løs med malerpenslene. For du ønsker kanskje en annen energi i stuen enn på barnerommet?

Før vi hopper til fargetrendene for 2021, la oss se raskt på hva fargene gjør med oss.

  • Gul er den optimistiske fargen som bidrar til glede, varme og kreativitet
  • Grønn forbindes ofte med sunnhet, harmoni og en farge som symboliserer fornyelse
  • Blå gir en sval følelse, er avslappende og brukes for å skape ro og fokus
  • Brunt gir en rolig og avslappende følelse
  • Grå er en nøytral og minimalistisk farge som ofte benyttes for balanse
  • Svart er ofte fargen man tenker på som stilfull, elegant og kraftfull
  • Hvit er en annen nøytral farge som også forbindes med renhet og er lysreflekterende

Hva vi forventer å se mer av i 2021

I vårt Facebook-innlegg for et par uker siden nevnte vi at interiørtrendene for 2021 tyder på at flere av oss savner å reise. Det samme kan vi se på fargetrendene for 2021. Flere av de større produsentene innen både farger, interiør og møbler nevner reise som et tema. Både i tid og sted. Brun- og rustikke toner mot rosa vil vi se mer av i år. Fargene kan minne om varme kvelder i sydligere strøk med koselige solnedganger på stranden. I disse fargepalettene ser vi også varme beigetoner som passer godt med gulfarger og gråtoner. Både gult og grått er kåret til årets farger for 2021. Disse i kombinasjon sammen gir den perfekte balansen av minimalisme og energi. Gult trenger nemlig ikke å være «påskegult». Det finnes et vidt spekter av varme gultoner som også går mot oransje og røde toner som er en god kombinasjon til grått og brunt.

70-tallet er også på vei tilbake, med både sterkere farger og blomster. En mer moderne versjon av «bestemorstilen» får du ved å tapetsere én vegg med blomstertapet. I et ellers minimalistisk hjem vil en slik blomstervegg bli et naturlig blikkfang og gi en ekstra detalj til rommet. Det er også fult mulig å supplere med farger i hjemmet uten å male veggene. Både grått, hvitt og beige går fint med småmøbler, pledd, puter og annet interiør i sterkere farger.

«Pantone Color Institute spår hvert år hva som vil bli den dominerende trendfargen.I 2021 tror de at det blir to farger; gråfargen Ultimate Gray og lysegule fargen Illuminating. Begge fargene har som mål å skape optimisme, ro og stabilitet, skriver de på sine sider.»

En farge for hvert rom

Grønt er fargen du kan bruke i alle rom. Den blir sett på som nøytral, passer de fleste stiler og forbindes med renhet og helse. En positiv farge for mange.
Svart forbindes med eleganse og er en sterk farge. Den kan gi et stilfullt og eksklusivt uttrykk i kombinasjon med duse toner i rosa, oransje, beige eller grått. Men, vær forsiktig her også, da for mye svart kan oppfattes som dystert. Ønsker du å bruke svart på flere vegger fungerer det godt i rom med mye lys og store vinduer. Da fungerer svart godt og oppleves ikke for hardt.

Blått er kjent for å være den ultimate soveromsfargen, da fargen oppleves som kald og avslappende. Noe du gjerne ønsker når du skal sove godt. En plass du burde unngå blåfarge er på kjøkkenet, da man ikke ønsker en dempet atmosfære rundt middagsbordet.

Gul og oransje er derimot farger man ikke ønsker å bruke på soverommet, men fint kan leke med på kjøkken og ved spisestuen. Dette da de er farger med masse energi. Begge farger gir assosiasjoner med sol og varme, og er derfor ofte en gladfarge for de fleste.

Grått er kanskje fargen vi er mest komfortable med her i nord. Den er stilren, gir et minimalistisk og enkelt uttrykk. Denne fargen konkurrerer ikke om oppmerksomhet, men komplimenterer som en god base til andre farger. Om det er mer sterke farger, eller andre nøytrale farger som beige og bruntoner. Det eneste du burde tenke på med grått er at du ikke har for mye av samme gråfarge i et stort rom, da kan det ofte bli kjedelig og kaldt.

Brunt er også en farge vi vil se mye av i 2021. Brune farger i kombinasjon med beige brukes for å skape en avslappende stemning, ro og trygghet. Bruntoner finnes i nyanser med rosa, grått, grønt og beige – og kan fint brukes i de fleste rom.

Er du klar for en forandring hjemme?

Ønsker du en forandring hjemme, men er usikker på hvor du skal starte? Våre dyktige interiørkonsulenter i Din Boligkonsulent kan bistå deg med endringsprosessen av ditt hjem. Om du ønsker å gjøre om på et rom, en etasje eller pusse opp hele huset – vi kan både stil, form og farge!
Med våre interiørkonsulenter på laget slipper du å bruke unødvendig tid på å finne ut av hva som kan fungere i ditt hjem eller hvilke farger som egentlig passer sammen.

Hva med å friske opp stuen med en fargerik sofa?

din_boligstylist_juni_2019_4

Eller denne stolen som både er moderne og klassisk på samme tid?
– Du finner den i 3 andre fargevarianter her

Savner du de gode gamle dager, da kan denne spisestuestolen passe deg. Ønsker du flere stoler rundt et kjøkkenbord kan du være vågal å gå for ulike farger på stolene. Se alle farger her

styling_hytte_din_boligstylist_3

Disse behagelige stolene finnes begge i 5 ulike fargevarianter. Her kan du velge å gå for en mer fargerik variant eller nøytral.

Om du har funnet noen skatter fra vår nettbutikk, da blir vi veldig glade om du deler med oss.

Instagram @dinboligkonsulent #dinboligkonsulent