Blogg

7 enkle steg til en fin bildevegg

7 enkle steg til en fin bildevegg

Bildeveggen er kommet for å bli. Ikke bare er kollasjveggene flotte å se på, de gir et personlig preg i rommet og er et naturlig blikkfang. Det finnes ingen regler for hvordan en bildevegg skal se ut. Men, det kan være utfordrende å sette sammen flere bilder. Her får du våre 7 tips til hvordan du kan gå frem, når du skal lage din bildevegg.

  1. Tema burde bestemmes først – den røde tråden. Skal det være familiebilder, plakater, natur eller ulike bilder i en bestemt fargepalett?
  2. Veggen hvor du skal ha bildene er neste steg. Er det en stor vegg kan det være fint med litt størrelse på bildene. Om veggen er liten kan det være best å gå for mindre bilder. Fargen på veggen kan også være greit å tenke på, slik at bildene står i stil med bakgrunnen som de skal henge på.
  3. Bildene må så gjøres klare – om du ikke alt har det. Fremkall bildene i størrelsene du har bestemt deg for, før du finner rammer som passer de ulike størrelsene. Skal alle rammene være i samme farge? Eller kanskje du ønsker å gå for ulike rammer? Det å ha noen bilder som er loddrette og noen vannrette kan gi et mer levende uttrykk til veggen.
  4. Få en oversikt – det kan være greit å dobbeltsjekke før du begynner å henge opp bildene. Dette gjør du enkelt ved å legge bildene ut over gulvet og omorganisere til du er fornøyd med hvordan det ser ut. For å få et godt oversiktsbilde kan du stå på en stol, slik får du en bedre forståelse for hvordan bildeveggen vil bli i sin helhet.
  5. Avstand har en del å si for uttrykket. Blir det for lang avstand mellom bildene kan det fort se rotete ut. Heng heller ikke bildene for høyt oppe på veggen. Cirka 2-7 centimeter er en god pekepinn på avstand. Tenk at de fleste bildene, senteret av kollasjen skal være i øyehøyde – øverste bilder kan være noe høyere.
  6. Fest bildene til rammene. Om noen av bildene er litt løse kan det være lurt å feste de til rammen, før du henger opp. Slik slipper du å oppleve at de detter ned i rammen.
  7. Heng opp, når du er fornøyd. Ser det fint ut slik du har lagt bildene på gulvet? Da er du klar for å henge bildene opp på veggen! Et godt tips til deg som ikke ønsker mange hull i veggen er å bruke «command strips» med borrelås. På denne måten kan du lett ta av bildene om du ønsker å bytte etter en stund, og når du fjerner bildene helt vil det ikke være noe merker på veggen.

Lykke til!