Blogg

Vi gjør oss klar for utetid

VI GJØR OSS KLAR FOR UTETID

Når vi har idémyldring med kunder opplever vi at uteområdet har blitt mer og mer viktig de seneste årene. Kanskje er det fordi vi har vært så heldig å ha lengre sommersesong, eller kanskje er det fordi det har blitt trendy å både dyrke planter, bær og grønnsaker selv? Det vi i hvert fall vet er at vi elsker å være ute. Vi gjør oss nå klare for utetid og kos i sola.

Flere ønsker at uteområdet skal være en forlengelse av inne. Både når det kommer til stil og praktiske løsninger. Om du ønsker en endring, eller skal starte fra scratch
– her får du våre tips til uteområdet.

Del opp uteområdet i soner

Inne deler vi opp i rom, hvor hvert har sitt formål. Stuen med TV, kjøkken til matlaging, og kanskje har du nå et hjørne til hjemmekontor? Det å dele opp på denne måten kan du også gjøre ute. Om du deler opp plassen i soner og tenker på hver sone som et rom inne, vil det være lettere. For eksempel kan du dele opp i:

 • Spiseplassen
 • En liten stue eller kaffekrok
 • Et lekeområde eller avslapningsområde

De fleste liker å være mest mulig ute når solen skinner, og da smaker maten ekstra godt. Det å flytte kjøkkenet ut kan gjøres på flere måter, og i flere varianter. Tips til området der du skal ha spiseplassen er å gjøre det ekstra hyggelig, som en utestue. Både med møbler, planter og litt pynt. Det kan også være lurt å plassere spiseområdet i nærheten av en inngang, slik at det er lettvint å hente ting som måtte være nødvendig innenifra.

En liten stue eller kaffekrok trenger ikke mye møbler. Et bord, noen stoler, kanskje et teppe og et lite trillebord holder lenge til denne sonen.

Det siste område kan være et leke- eller loungeområde for total avslapning. Lekeområde kan for eksempel ha en kasse med ting som lett kan brukes av barna. For eksempel piknikutstyr, såpebobler, hoppetau og en ball. Om du har plass er en enkel huske veldig populært blant de minste. Ønsker du et loungeområde er noen gode solsenger eller en day bed flott for late dager i solen. Pynt gjerne med noen fine puter, pledd og kanskje en stor grønn plante. Vips så har du en krok hvor du rett og slett kan nyte solen, og ta en blund under en parasoll.

Har du god plass ute er det ofte mer utfordrende, da det fort kan bli rotete. Oppdelte soner vil gjøre det både mer ryddig og praktisk.

Chair-w.-armrest-Habra-Black3.jpg
54400_VANCOUVER_DAYBED_LIN_3.jpg
Daybed-Vancouver-Velour-Dark-Grey.jpg

DETTE KAN VI HJELPE DEG MED!

 • Ideer og anbefalinger passende til akkurat ditt uteområde
 • Forslag til hvordan du kan dele opp uteplassen din i ulike soner
 • Ideer tilpasset din personlige stil, slik at uteområde får en rød tråd med hvordan du har det inne
 • Passende møbler, og eventuelt pynt/beplantning

7 tips til uteområde, uansett størrelse

 1. Hyller
  Bruk veggene til å henge opp hyller. Her kan du oppbevare praktiske småting, samt pynte med grønne planter og blomster. Hyller bidrar til følelsen av et rom, selv om det er ute.
 1. Potter og plantekasser
  Plantekasser finnes i alle former og farger. Disse er både pene å se på, kjekke for plantene, men kan også være praktiske. Å benytte plantekasser som en skillevegg, enten for å dele opp en sone eller markere enden på en sone er supert, og selvsagt kan de brukes for å plante i om du ønsker det. Anvendelig og praktisk.
 2. Belysning
  Lys er et must for å skape den ekstra koselige stemningen ute. En blanding av lykter, og lyspærer som både henger høyt og lavt er flott. For selv om dagene blir lengre og lysere, så er det koselig med lys om kvelden. Dette bidrar til en lun atmosfære, og med lyslenker kan du til og med skape din egen lille uterestaurant-stemning.
 3. Tepper
  Det å ha tepper er ikke forbeholdt inne. Barbente føtter liker å ha det behagelig ute også. Med et teppe under bord, og for å skille de ulike sonene vil du skape en lun atmosfære, samt at det er mer behagelig når man sitter ute lenge om sommerkveldene.
 4. Drivhus
  Lite eller stort, drivhus finnes i mange varianter. Et minidrivhus er både koselig og en flott plass å dyrke dine grønnsaker om du ønsker. Et stort drivhus kan også brukes som utehage med både stoler og bord. Hvor du kan sitte og nyte en kald iskaffe og lese en god bok.
 5. Ildsted
  Et ildsted er blitt veldig populært de siste årene. Disse finnes i ulike varianter og størrelser. Ildsted kan benyttes ute i hagen eller på terrassen, og blir fort midtpunktet for hygge og varme på sene kvelder.
 6. Oppbevaring og tak
  Selv om vi håper på en god sommer, så er det nå slik at norske somre kan by på væroverraskelser. Det anbefales derfor å tenke på dette når du deler opp uteområdet i soner. Spiseplassen burde kanskje være under tak. Det å ha oppbevaringsmuligheter til puter og liknende kan være praktisk å ha i nærheten, samt en parasoll til de dagene hvor solen steker på sitt meste.

SE VÅRE FANTASTISKE UTEMØBLER